dr Ali shafiee

عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری به چه صورت انجام می‌شود؟

در میان عمل‌های زیبایی و جراحی‌های به روز عمل بینی یکی از جراحی‌های پرطرفدار بوده که در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از زیباجویان قرار گرفته است. فرقی ندارد به دنبال بهبود ظاهر بینی خود هستید یا اینکه قصد دارید عملکرد بینی‌تان را بهبود بخشید، در هر حال میل به تغییر شکل بینی تنها از طریق جراحی‌های حرفه‌ای تحت نظر متخصصان امکان‌پذیر است.

شاید برخی از روش‌ها نیز به عمل بینی بدون جراحی منجر شوند اما جراحی بینی همیشه نتایج سریع‌تر و ماندگارتری دارد. یکی از تکنیک‌های حرفه‌ای که توانست انقلاب بزرگی در روند عمل بینی ایجاد کند، جراحی پیزوسرجری نام دارد. این روش جراحی با استفاده از امواج فراصوت انجام می‌شود که میزان آسیب و ضربه به بینی را کاهش می‌دهد. البته باید تحت نظر متخصص مجرب انجام شود؛ زیرا به دقت زیادی نیاز دارد. برای آشنایی بیشتر با این روش عمل بینی می‌توانید مطلب زیر را بخوانید.

جراحی پیزوسرجری بینی چیست؟

جراحی پیزوسرجری بینی چیست؟

جراحی پیزوسرجری بینی که به عنوان پیزوالکتریک نیز خوانده می‌شود، تکنیکی برای تغییر شکل بینی است. این عمل بینی از طریق ارتعاشات فراصوت برای برش استخوان و غضروف استفاده می‌شود که دقت آن بسیار زیاد خواهد بود.

می‌توان گفت عمل بینی به روش پیزو نسبت به جراحی‌های عادی و سنتی شاید طرفداران بیشتری داشته باشد اما برخی از افراد هنوز با این روش خیلی آشنا نیستند. به طور کلی پیزو به اثر پیزوالکتریک اشاره دارد که در آن مواد خاصی در پاسخ به تنش مکانیکی، بار الکتریکی تولید می‌کنند.

در زمینه رینوپلاستی، از یک دستگاه تخصصی به نام پیزوتوم برای ایجاد برش‌های کنترل‌شده در استخوان و غضروف بینی استفاده می‌شود. طی این روش جراحی بافت‌های نرم اطراف بینی همچنان سالم می‌مانند و در برابر تغییر و آسیب حفظ می‌شوند.

مراحل اجرای عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری

اولین قدم در اجرای این روش جراحی بینی، مشاوره گرفتن از یک جراح متخصص واجد شرایط است. در طول جلسات مشاوره، متخصص ساختار طبیعی بینی شما را تحت ارزیابی قرار می‌دهد و شما می‌توانید در مورد هدف یا انتظارات خود از عمل بینی صحبت کنید.

در ضمن متخصص با بررسی وضعیت بینی و سلامت کلی بدنتان می‌تواند تشخیص دهد که آیا شما کاندید مناسبی برای این عمل هستید یا اینکه باید از سایر روش‌ها استفاده کنید. قبل از عمل متخصص آزمایش‌هایی انجام می‌دهد و شما باید طبق توصیه‌های او برای جراحی آماده شوید.

برای مثال ممکن است از مصرف برخی داروها اجتناب کنید و به شما گفته شود چند ساعت قبل از عمل ناشتا بمانید. جراحی از طریق دستگاه پیزوسرجی به طور معمول تحت داروی بیهوشی عمومی انجام می‌شود تا شما در طول جراحی هیچ دردی احساس نکنید و راحت باشید.

برش بینی با دستگاه پیزوسرجری

نمای نزدیک از بینی جراحی شده از طریق دستگاه پیزوسرجری

در این روش جراحی بینی، فرد متخصص برش‌های دقیقی را با استفاده از دستگاه پیزوتوم ایجاد می‌کند. این برش‌ها تغییر شکل استخوان و غضروف را هدف خود می‌دانند و در عین حال از بافت‌های نرم اطراف بینی فرد زیباجو حفاظت خواهند کرد.

در مرحله بعد از برش نوبت به شکل‌دهی مجدد می‌رسد که فرد جراح استخوان‌ها و غضروف بینی را با دقت تغییر شکل می‌دهد تا به نتیجه دلخواه خود دست یابد. دقت پیزوتوم به قدری بالا است که متخصص می‌تواند همچنان آن را تحت کنترل خود داشته باشد و برش‌های دقیق‌تری انجام دهد.

بعد از اجرای تغییر شکل کامل قسمت‌های تعیین شده متخصص برش‌ها را به طور کامل می‌بندد. در چنین شرایط امکان دارد برای حمایت از بینی یک آتل در محل عمل قرار گیرد. این آتل یا گچ بینی در روند بهبود اولیه بینی نقش مهمی دارد.

تفاوت عمل بینی با پیزوسرجری و سایر عمل‌ها

در دوران گذشته همیشه جراحان از روش‌های عمل ساده و پرچالش برای تغییر شکل بینی استفاده می‌کردند که در بیشتر موارد دوره نقاهت این جراحی‌ها طولانی بود. در حال حاضر روش‌های مدرن زیادی روی کار آمده‌اند به طوری که حتی عمل بینی بدون جراحی نیز امکان‌پذیر است.

متاسفانه در جراحی عادی بینی اگر فرد جراح تخصص کافی نداشته باشد، ممکن است آسیب قابل توجهی به بافت‌های اطراف بینی وارد شود. در نتیجه این آسیب‌ها زمان بهبودی بینی بعد از عمل طولانی‌تر خواهد شد، همچنین عوارض جراحی بینی نیز بیشتر قابل مشاهده هستند.

این در حالی است که طی عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری، متخصص از امواج فراصوت برای برش استخوان و غضروف استفاده می‌کند، بنابراین آسیب به بافت‌های اطراف بینی تا حد ممکن کاهش می‌یابند.

در نهایت اینکه این روش جراحی مدرن بینی با خونریزی، تورم و کبودی کمتری همراه است و زمان بهبودی بعد از آن خیلی سریع خواهد بود. تفاوت اصلی این روش جراحی با عمل بینی معمولی عبارت است از:

  • روند جراحی پیزو سریع‌تر از عمل جراحی عادی است
  • سختی و پیچیدگی جراحی ساده از عمل پیزو بیشتر خواهد بود
  • دوره نقاهت و مراقبت های بعد از عمل بینی به روش پیزوسرجری کوتاه‌تر از جراحی بینی است
  • بیمار بعد از جراحی پیزو زودتر نتیجه نهایی بینی خود را مشاهده می‌کند
  • عوارض عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری بسیار کمتر از عوارض و خطرات عمل بینی یا رینوپلاستی خواهد بود

ترکیب جراحی بینی با دستگاه پیزوسرجری و تکنیک جراحی باز بینی

ترکیب جراحی بینی با دستگاه پیزوسرجری و عمل باز بینی از دقت و تطبیق‌پذیری بالایی برخوردار است و به همین دلیل این روش جراحی یک عمل ایده‌آل برای تغییر شکل ساختار بینی‌های پیچیده انتخاب می‌شود.

در قسمت‌های مختلف توضیح دادیم که طی عمل پیزو ارتعاشات التراسونیک دقت بالایی برای بریدن استخوان  غضروف ارائه می‌دهند. این دقت و عملکرد واضح در روش جراحی باز بینی که متخصص به دید مستقیم و دسترسی کامل نیاز دارد، امری بسیار مفید خواهد بود.

به طور کلی با ادغام این 2 روش جراحی بینی متخصصان می‌توانند به نتایج ظریف‌تر و ظاهری طبیعی‌تر دست یابند. در نتیجه شما نیز به عنوان فرد زیباجو به نتیجه دلخواه خود می‌رسید. بدین ترتیب ترکیب روش جراحی پیزو و باز می‌تواند تا حد زیادی به بهبود روند عمل‌های زیبایی بینی در آینده نیز کمک کند.

چه کسی کاندیدای مناسب برای عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری است؟

تاثیر عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری

جراحی بینی با دستگاه پیزوسرجری برای افرادی که به دنبال بهبود زیبایی ظاهری بینی خود و اصلاح عملکرد آن هستند گزینه مناسبی خواهد بود. در صورتی که دوست دارید نتیجه خیلی دقیق و واضحی را از عمل بینی خود به دست آورید این جراحی برای شما مناسب است.

در ضمن اگر درمان آسیب به بافت‌های اطراف بینی حین عمل بسیار زمان‌بر است، از این روش جراحی استفاده کنید تا سریع‌تر بینی شما بهبود یابد و دوره نقاهت کوتاهی را پشت سر بگذارید. فراموش نکنید عمل بینی با دستگاه پیزو برای کسانی مناسب است که انتظارات واقع‌بینانه‌ای از جراحی بینی خود دارند. بنابراین اگر اهداف شما مشخص و معقول هستند، عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری را امتحان کنید.

مزایای عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری

با توجه به تفاوت‌هایی که در قسمت بالا ذکر کردیم، متوجه شدید که عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری نسبت به عمل بینی راحت‌تر است و زودتر به نتیجه دلخواه بیمار منجر می‌شود. در ادامه برخی از مزایای اصلی این روش جراحی بینی را به طور خلاصه شرح می‌دهیم:

  • دقت بالای عمل بینی: جراحی پیزوسرجری امکان برش‌های دقیق را فراهم می‌کند که می‌تواند به نتایج بهتر منجر شود، همچنین زخم‌های آن کمتر خواهد بود.
  • کاهش عوارض بعد از جراحی: امواج فراصوت مورد استفاده در جراحی پیزوسرجری آسیب به بافت‌های نرم اطراف را به حداقل می‌رساند و خطر عوارض را تا جای ممکن کاهش می‌دهد. در نهایت نیز بیمار با روند بهبودی سریع‌تری روبرو خواهد شد.
  • خونریزی کمتر: دقت جراحی پیزوسرجری بسیار بالا است و همین مسئله باعث می‌شود خونریزی کمتری را در طول عمل تجربه کنید. در نتیجه روند بهبودی شما خیلی راحت و سریع می‌گذرد.
  • دوره نقاهت کوتاه: با کاهش عوارض و خونریزی کم، بیماران می‌توانند دوره نقاهت کوتاهی را نسبت به عمل بینی طبیعی تجربه کنند.
  • نتایج ظاهری طبیعی: دقت بالا عمل بینی به روش پیزو باعث می‌شود که شما نتایج ظریف‌تر و طبیعی‌تری را شاهد باشید و ظاهر کلی بینی‌تان خیلی سریع بهبود یابد.

مراقبت‌های بعد از عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری

در قسمت‌های مختلف این راهنما توضیح دادیم که روند بهبودی پس از جراحی با دستگاه پیزوسرجری در مقایسه با رینوپلاستی عمومی به طور معمول سریع‌تر و راحت‌تر خواهد بود. تورم و کبودی امری طبیعی است که بعد از عمل رخ می‌دهد اما شدت این عوارض بعد از جراحی با دستگاه پیزوسرجری کم‌تر است و خیلی سریع نیز برطرف می‌شود.

به منظور مدیریت درد بعد از عمل بینی متخصص داروهای ضد درد تجویز می‌کند تا در دوره نقاهت اولیه خود مصرف کنید. قرار ملاقات‌های منظم با جراح نیز به منظور نظارت بر پیشرفت روند بهبودی امری ضروری است که نباید آن را نادیده بگیرید.

در نهایت اینکه فعالیت خود را محدود کنید تا زودتر بینی شما بهبود یابد. برای مثال از انجام فعالیت‌های سنگین یا بلند کردن اجسام سنگین برای چند هفته خودداری کنید. گذشته از همه این موارد، ممکن است خیلی فوری روند بهبود خود را شاهد باشید اما نتیجه نهایی این عمل در عرض چند ماه و بعد از کاهش کامل تورم قابل مشاهده خواهد بود.

عوارض عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری

اجرای عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری

مانند هر عمل دیگری، جراحی بینی با دستگاه پیزوسرجری نیز برخی خطرات و عوارض بالقوه را شامل می‌شود که در ادامه این عوارض نادر را به طور خلاصه معرفی می‌کنیم:

  • عفونت: اگر چه این عارضه نادر است اما خطر عفونت پس از جراحی به روش پیزو وجود دارد. جراح شما دستورالعمل‌هایی را در مورد چگونگی به حداقل رساندن این خطرات ذکر می‌کند که شما باید به آنها پایبند باشید.
  • خونریزی: در حالی که جراحی پیزو به طور معمول خونریزی کمتری دارد اما این احتمال نیز وجود خواهد داشت که بیمار در حین عمل یا بعد از جراحی همچنان دچار خونریزی شود.
  • خطرات حاصل از داروی بیهوشی: بیهوشی عمومی مجموعه‌ای از خطرات را در بردارد که در طول جلسات مشاوره متخصص آنها را با شما در میان می‌گذارد.
  • عدم دریافت نتیجه دلخواه: یکی از عوارض این روش جراحی روبرو شدن با نتیجه‌ای است که انتظار شما را برآورده نکند و در چنین شرایط ممکن است به عمل ترمیمی بینی نیاز داشته باشید.

آیا عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری دردناک است؟

این روش جراحی مدرن و به روز به گونه‌ای طراحی شده که در مقایسه با روش‌های جراحی سنتی بینی کمتر تهاجمی است و درد کمتری دارد. در حین این عمل نیز متخصص از بیهوشی عمومی استفاده می‌کند تا مطمئن شود که بیمار در حین جراحی هیچ دردی احساس نمی‌کند.

یکی از مزایای اصلی این روش جراحی بینی دقت بالای آن و کاهش ضربه به بافت‌های اطراف است. از آنجایی که ارتعاشات فراصوتی در جراحی پیزو استخوان و غضروف را به طور دقیق برش می‌دهند، آسیب به بافت‌های نرم، اعصاب و رگ‌های خونی به حداقل می‌رسند.

بنابراین با انتخاب این روش جراحی شما خونریزی، تورم و کبودی کمتری را شاهد خواهید بود. با توجه به این توضیحات می‌توان گفت زیباجویان طی این روش جراحی نسبت به عمل سنتی بینی درد کمتری را تجربه می‌کنند که برای رفع این درد ناچیز نیز می‌توانند از داروهای مسکن تجویزشده توسط متخصص خود استفاده کنند.

سخن آخر

جراحی بینی با دستگاه پیزوسرجری یک پیشرفت قابل توجه در زمینه عمل بینی محسوب می‌شود و شما نیز به عنوان یک فرد زیباجو می‌توانید از این روش امن، دقیق و بدون آسیب برای تغییر ساختار کلی بینی خود استفاده کنید. البته که باید متخصصی را بیابید که در این زمینه تجربه و سابقه کافی داشته باشد.

دکتر علی شفیعی متخصص گوش، حلق و بینی یکی از جراحان متخصص در حوزه عمل‌های زیبایی به خصوص عمل بینی است که می‌تواند بینی شما با استفاده از تکنیک‌های سنتی و مدرن همانند پیزوالکتریک جراحی کند. دکتر شفیعی مطبی مجهز و تیمی متخصص دارد که در ارائه نتیجه دلخواه شما نقش مهمی دارند.